Türk Gemilerinde pazar günleri “Kuru Fasülye Pilav” çıkmasının hikayesi
Haftanın belirli bir günü, belirli bir yemeğin yenilmesi adeti uzun yıllardır gerek ticari gerekse askeri bahriyede uygulanmaktadır. Türk personel ile işletilen ticari gemilerde Pazar günü öğle yemeğinde kuru fasulye pilav yenir.
Uzun süren seferler esnasında personelin günleri takip etmesi, geminin rutin hayatı esnasında imkansızlaşıyor. Personelin, günleri takibini kolaylaştırmak için bu yönde bir uygulama geçmişten günümüze kadar gelmiştir.
Uzun süren seferler esnasında personelin günleri takip etmesi, geminin rutin hayatı esnasında imkansızlaşıyor. Personelin, günleri takibini kolaylaştırmak için bu yönde bir uygulama geçmişten günümüze kadar gelmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder