Türk Gemilerinde pazar günleri “Kuru Fasülye Pilav” çıkmasının hikayesi

Haftanın belirli bir günü, belirli bir yemeğin yenilmesi adeti uzun yıllardır gerek ticari gerekse askeri bahriyede uygulanmaktadır. Türk personel ile işletilen ticari gemilerde Pazar günü öğle yemeğinde kuru fasulye  pilav yenir.

Uzun süren seferler esnasında personelin günleri takip etmesi, geminin rutin hayatı esnasında imkansızlaşıyor. Personelin, günleri takibini kolaylaştırmak için bu yönde bir uygulama geçmişten günümüze kadar gelmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'de Yaşayan Zenciler

Müşür Nedir, Ne İşe Yarar?

Hükümetler Tarafından Gerçekleştirilen Tarihin En Büyük Altın Soygunları